Matrasreiniging

Matrassen kunnen niet gewassen worden.

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen, oud of nieuwer, is vervuild. Ons matras is immers de plek in huis waar de meeste huisstofmijten voorkomen. We nemen dit even onder de loep:

De uitwerpselen van stof- en huisstofmijten worden bij elke beweging op het matras in de lucht verspreid. De matras werkt hierbij als een blaasbalg; de schadelijke uitwerpselen dwarrelen rond en komen zo in uw mond, ogen, neus en op uw huid terecht. Deze vervuilende deeltjes zijn zo klein, dat uw laken hier evenveel bescherming tegen biedt als een visnet tegen zand.

De aanwezigheid van huisstofmijten wijst echter niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon. En matrassen kunnen nu eenmaal niet gewassen worden. Ze gaan tegenwoordig door de betere kwaliteit ook nog eens 10 tot 20 jaar mee.

Stelt u zich eens voor dat u uw auto, huis, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet schoon zou maken! Hoe zou dat er uitzien? We spenderen met z´n allen een derde van ons leven op een matras. Het gaat hier om zeer intensief lichamelijk contact, op een matras dat extreem vervuild is en hiermee potentieel gevaar voor uw gezondheid oplevert. Tijd voor een grondige reiniging.

Menu